Mijn allereerste reisverslag!! - Reisverslag uit Delhi, India van Martijn Vernooijs - WaarBenJij.nu Mijn allereerste reisverslag!! - Reisverslag uit Delhi, India van Martijn Vernooijs - WaarBenJij.nu

Mijn allereerste reisverslag!!

Door: martijn vernooijs

Blijf op de hoogte en volg Martijn

15 Oktober 2011 | India, Delhi

Eindelijk is het zover en is onze 'reis' begonnen. En ondanks schrijven niet echt onder mijn talenten valt, doe ik toch een poging dit reislog leesbaar te maken.

Nadat we afscheid hadden genomen en uitgezwaaid waren vertrokken we met onze vlucht naar Heatrow waar we de aansluiting hadden naar Delhi airport

Doordat er geen bijzonderheden waren (alleen slecht geslapen) lande we volgens planning op tijd in Delhi
Na het verkrijgen van de stempels en het ophalen van de  tassen zette we onze eerste stappen op Indiaas grondgebied.

Zoals het echte wereldreizigers betaamd zijn we zelf op weg naar ons hotel gegaan; eerst met de moderne metro express (van het vliegveld naar het metrostation  Delhi central) daarna overstappen op de gewone metro lijnen (lijn geel en daarna lijn groen) waar we alvast konden wennen aan de Indiase drukte in openbaar vervoer. Het reizen per metro is met een veel te zware backpacktas viel een beetje tegen; bij elke overstap plaats eerst het juiste muntje voor de metro kopen, daarna altijd een checkpoint, waar we er telkens tussen uit werden gepikt.

Nadat we bij de goede halte waren uitgestapt, moesten we het hotel zoeken, wat erg lastig was aangezien we geen idee hadden waar het was en we de straatnaam bordjes (voor zo ver die er zijn) niet kunnen lezen. Daarbij moesten we ook wennen aan totale verkeerschaos waarbij oversteken inderdaad een gevaarlijke opgave is.

Nadat we zelf  hadden geprobeerd om zelf het hotel te vinden en we wel lang genoeg met onze rugzak gelopen hadden vonden het wel tijd om een  riksja uit te proberen. Achteraf bleken we goed gezocht te hebben want binnen enkele minuten stonden we voor Ivory Palace, ons hotel, dat er natuurlijk niet zo uitzag als we hadden gehoopt.

Gelukkig waren in onze kamer wel alle basis behoeften aanwezig; een bed waar onze ergste vermoeidheid op konden uitslapen, plafondventilator, badkamer met een 'wc', 'n niet werkende douche (i.p.v. daarvan een emmer) en fonteintje.

Nadat we onze hotelkamer uitkwamen om de omgeving beter te verkennen, werden we meteen aan een reisbureau gekoppeld. Nadat hij onze plannen over een bezoek aan Leh had gehoord moesten we meelopen naar zijn kantoor.

Daar draaide hij een reis naar Leh (inclusief sightseeing door Delhi)voor ons in elkaar en adviseerde ons vooral geen 4 dagen in Delhi te blijven, 2 dagen was meer dan genoeg.

Nu, de tweede dag, zijn we daar ook wel van overtuigd. Gisteravond hebben we de Indian Gate bezocht en daarna gegeten bij indochinees.

Nadat onze taxichauffeur ons aanbevolen had om bij de McDonald's te ontbijten (van alles te krijgen behalve hamburgers) hebben we onze sightseeing voortgezet naar o.a.  'the red fort' en de Lotus temple bezocht en hoorde we dat onze vlucht naar Srinagar (een van de 2 steden om in Leh te komen)  morgen om 6.00 s'ochtends vertrekt.

• 15 Oktober 2011 - 15:39

Peter Lokkerbol:

Ha Martijn, wat spannend allemaal om je reisverslag te lezen. En nog leuk ook hoe je het allemaal beschrijft. Jullie gaan vast en zeker heel erg genieten, zeker doen hoor. Zelfs een Mc-Donald Dehli, maar geen hamburgers? Je hebt toch wel deo meegenomen, want geen douche op je kamer.....Wat zijn wij dan toch verwend he in Nederland met al die luxe. Geniet er van en tot het volgende berichtje. Hart. groet van ons allen Peter xxx

• 15 Oktober 2011 - 15:47

Marion Lokkerbol:

Hoi Martijn, je eerst reisverslag, leuk beschreven. Gisteren was New Delhi op het journaal. Wat een drukte aan lopende menigte en fietser (wel veel minder) en mega veel auto verkeer!!!! De lucht verontreiniging is daar behoorlijk en om die terug te dringen zijn ze al een tijd bezig met metro verbindingen. Dat gaan ze ook elders doen in de middel grote steden. Jammer dat ik niet heb kunnen skypen. Het is nu 17.45 uur, ik heb je wel een sms-je gestuurd, wellicht lig je nu te slapen. Wat een belevenissen al. Fijne reis morgen naar Leh

• 16 Oktober 2011 - 09:21

Peter Lokkerbol:

Ha Martijn, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid. Alweer 24 lentes, tjeempie wat gaat de tijd snel. Hebben ze daar ook champagne of neem je een dubbele whisky? Verwen je maar lekker. Morgen ga ik naar Duitsland voor 4 dagen, dat is wel wat anders dan waar jij zit. Veel overzichtelijker. Ajax heeft gisteravond gelijk gespeeld tegen Az, wat een sukkels he. Nou Martijn geniet ervan zou ik zeggen en tot de volgende keer. Grtjts, van ons allen uit Diemen, Mark, Annemieke en Peter xxx

• 16 Oktober 2011 - 09:44

Marion Lokkerbol:

He Martijn, gisteravond laat (tegen 12-ven) hebben we nog voor je gezongen, maar vandaag is de echte dag, feest!! De kaart ligt in je tas, van harte gefeliciteerd!!! Brouw er maar een gezellig feestje van met je reismakker. Mama heeft al voor jou via de telefoon diverse felicitaties gehad, leuk en lief hè.
    Zo merk ik er toch iets van dat onze zoon jarig is!! Dikke XXXXXXX

• 16 Oktober 2011 - 10:53

Rini Janse:

om te beginnen van harte met je verjaardag. wat leuk dat we je zo kunnen volgen en het schrijven doe je goed. groetjes en ik blijf je volgen Rini

• 16 Oktober 2011 - 13:37

Joop Brilleslijper:

Allereerst van harte met je verjaardag
    leuk om te lezen dat voorlopig alles naar wens gaat. k blijf je volgen.gr.

• 16 Oktober 2011 - 14:51

Leny Lokkerbol:

Dag Martijn van harte gefeliciteerd met je 24ste verjaardag en wie had dat ooit gedacht dat je dat in India zou vieren.
    Zo te lezen moet je New Delhi inderdaad gauw verlaten om nog veel moois te zien. Leuk hoor zo'n wereldreiziger als neef.
    Tot mails. Leny

• 16 Oktober 2011 - 15:35

Chris Vernooijs:

Beste Martijn
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Apart om dit in India te vieren.
    Je eerste reisverslag is leuk om te lezen, ga zo door.
    Groet papa

• 16 Oktober 2011 - 16:06

Sylvia /veel:

Hallo Wereldreiziger! Gefeliciteerd met je verjaardag. Je zit een beetje ver weg dus we komen niet langs dit keer.
    Spannend hoor zo'n reis maar een goed begin is het halve werk, dus dat ziet wel goed volgens mij. Heel veel plezier de komende tijd en we blijven je volgen!
    Groetjes uit Maarssenbroek....

• 16 Oktober 2011 - 19:17

Andrea Tijmen Hannah:

Martijn namens ons drieen van harte gefeliciteerd en we blijven je volgen erg leuk

• 17 Oktober 2011 - 11:46

Teeke:

Wat benjeweer ver bij pa en moe vandaan. Nu zelfstandig op eigen benen staan!

• 18 Oktober 2011 - 18:16

Percy:

Leuk Martijn, dit verslag. Krijgen we ook een indruk van hoe het daar is. In Nl nogal wisselvalling weer met steeds meer regen en wind. Maar bij de Mac hebben ze nu wel een erg lekkere hamburger! ;-))

• 19 Oktober 2011 - 19:53

Chris Vernooijs:

Hoi Martijn
    Hoe is het in het noordelijkste puntje van India. Je zit nu in de driehoek van China, Pakistan en India.Ik leest op internet dat het in de winter -30 en zomers + 40 kan zijn. Ik hoop voor je dat het daar nu lente is. Ben je al in het paleis van koning Ladakh geweest?. Een paleis met negen verdiepingen. (geen lift aanwezig)
    Er zal in deze regio waarschijnlijk geen internet zijn. Ik zie in volgende verslag
    wat je allemaal hebt meegemaakt.
    Groeten aan Jordy
    Je vader (die je nu al gaat missen)

• 19 Oktober 2011 - 20:28

Rob Hunze:

Hoi Jordy & Martijn, Ik heb begrepen dat jullie nu in het uiterste noorden van India zitten. Ben een beetje aan het googlelen geweest en moet best indrukwekkend zijn. Is het daar trouwens niet koud in de bergen ? ik hoop jullie volgende verslag snel te kunnen lezen , begin je al een beetje te missen Jor. Geniet er van en doe een beetje voorzichtig , Mazzel Rob

• 20 Oktober 2011 - 08:19

Petra Hunze:

Hoi jongens,
    Jammer dat jullie geen contact hebben daar, zodat wij weten hoe het daar is. Ik hoop voor jullie dat de temperatuur een beetje mee valt daar in de bergen. Of heb je nu toch nog een beetje een wintersport gevoel jor? Hoor graag snel wat jullie ervaringen daar zijn geweest.
    Dikke kus voor jor en een knuffel voor martijn,

• 22 Oktober 2011 - 14:58

Hallo mannen,
    Gaat het nog steeds allemaal goed daar hoog in de bergen? Komen jullie daar ook veel mensen tegen. De uitzichten zullen wel adembenemend mooi zijn. Lekker genieten dus, groetjes van de tjalkers