dehli-Srinagarh
Door: martijn vernooijs
Blijf op de hoogte en volg Martijn
23 Oktober 2011 | India, Srinagar
Deze keer een weekupdate omdat het lastig om een internet connectie te krijgen
Op 16 oktober ( mijn verjaardag) vroeg vertrokken naar Indira Gandhi International Airport voor onze vlucht met go-air naar Srinagar. De vlucht duurde ong. 'n uurtje en gaf ons een mooi uitzicht over het Indiase gedeelte van de Himalaya. Na aankomst viel ons meteen het verschil in temperatuur op (van 30 gr. Delhi naar 8 gr. s'ochtends Srinagar), de hoeveelheid checkpoints en militairen en in de spits is de verkeersdrukte en chaos misschien nog wel heftiger dan in Delhi wat dan ook wel te ruiken is, je hoeft hier niet te roken om zwarte longen te krijgen. Ook het herfst/winter klimaat hier zorgt voor een groot verschil tussen Dehli en Kashmir, maar ook voor mooie herfst kleuren. Doordat Kasmir een moslimstaat is heb je hier ook niet meer het gevoel in india te zijn.
Wat ons ook opvalt zijn de duizende indiaase toeristen hier en dat we hier toch wel bijzonderder zijn dan we van te voren hadden verwacht.
Jordy heeft nog steeds last van een cultuur shock en dan vooral aan het verkeer, verder moeten we alle twee nog wennen aan de onderhandellen, we hebben ons al le twee laten ompraten om een te dure reis te laten plannen van het noorden naar goa. Daarbij zaten dan wel verschillende tripjes, zoals ons aanstaande trip naar Leh.
Het eerste gedeelte van de trip doen we samen met een duitse jongen die we op house hebben ontmoet, en in de zelfde 'val' is getrapt.
Vanaf het vliegveld zijn we naar de Srinagar en beroemde boathouses van Srinagar gereden. Na aankomst (9.30) hebben de het meer verkent per boot en de rest van de dag in de zon geslapen/geluierd. Ook de houseboad is simpel: 2 houten bedden met een super dunne matras en een simpele badkamer. Het ontbijt en avondeten zijn van de zelfde kwaliteit, maar lekker.
Verder hebben we de The Mughal Gardens bezocht , een soort Kashmirse floriade tuinen. De daarop volgende dagen hebben we vooral de omgeving en stad verkent, een Kashmiri trouwfeest meegemaakt met veel gezelligheid en met veel eten en wat tripjes naar de omliggende bergen van de Himalaya.
23 Oktober 2011 - 16:15
Vul Hier Je Naam In.:
Vul hier je reactie in... -
23 Oktober 2011 - 16:16
Peter Lokkerbol:
Ha Martijn, dehli-Srinagarh is the place to be zo te lezen en ben je niet de enige toerist daar naast de duizende indiaase toeristen. Wat een temperatuur wisseling zeg. Volgens mij wel een stukje aangenamer. Tja en die cultuur shock: een aspirientje helpt niet, gewoon doorbijten en er voor gaan. 't is zoals het is. Mannen, sterkte daar en op naar jullie volgende sensationele belevenissen. Hartelijke groetjes van de tjalkers. -
23 Oktober 2011 - 19:37
Rob Hunze:
test -
23 Oktober 2011 - 19:53
Rob & Petra Hunze:
Hoi jongens,
Leuk om weer wat te lezen, en de foto's zeggen ook veel. Jullie zijn net een ruime week weg en hebben volgens mij al het idee dat jullie weken weg zijn zoveel als jullie al mee maken, hoop voor jullie dat je leert onderhandelen, maar voor ons hoeft dat niet hoor, des te eerder zijn jullie terug. ha ha.
Jor het eten is zo te zien ook erg lekker :).
Wij hebben hier ong. nu dezelfde temperatuur als jullie daar.
Hoop dat jullie genoeg warme kleren over elkaar heen aan kunnen trekken. Wij hebben de winterjassen al weer aan.
En wat zag ik nu, jullie op een paard, sinds wanneer kunnen jullie paardrijden? Veel plezier en we kijken uit naar het volgende verhaal.
Dikke kus. RPD -
24 Oktober 2011 - 14:56
Opa & Oma Hunze:
test -
25 Oktober 2011 - 19:36
Oma & Opa Hunze:
hallo jordy en martijn,nou oma achter de computer hoe vindt je dat?hey lijkt me wel spannend wat jullie allemaal meemaken.hoe komen jullie nou op een bruiloft terecht je laat je toch niet koppelen aan een of andere schone indiaase?we hopen nog heel wat te horen over jullie verdere reis.veel plezier en wees voorzichtig,mag ik wel zeggen als oma zijnde he?liefs en groetjes ook aan martijn.doei. -
26 Oktober 2011 - 16:10
Opa Lokkerbol.:
26/10 Hallo Martijn, leuk je bericht te lezen over reis/verblijf Dehli-Srinagarh.
Ook de foto's bekeken via facebook.
Het gaat er nu écht op lijken en wat zul-
len jullie een rijke ervaring opdoen. Hoop
dat "the body"het ook goed houdt, zodat
je volop kunt genieten van alle indrukken
Een stevige poot van je opa en hart.groet voor Jordi. Ik kijk uit naar
het volgende verslag.