Varanasi - Udaipur
Door: Martijn Vernooijs
Blijf op de hoogte en volg Martijn
16 November 2011 | India, Udaipur
Helaas begon onze reis naar Udaipur met onbevestigde (waiting list) tickets, en komen we er steeds meer achter dat de meeste mensen van Indiase spoorwegen niet echt behulpzaam te noemen zijn, dus dat betekende weer een heel gedoe, een nieuw treinkaartje kopen (het onderhandelen van de meestal wel behulpzame Indiase medepassagiers mocht niet baten) en een reis van een hele nacht (18.00 tot 11.00 volgende ochtend) in de sleeper class. Uiteindelijk kwamen we, na nauwelijks te hebben geslapen, ziek zwak en misselijk (ik zwak en misselijk, met een grote brandblaar aan m'n voet door het verkeerd afstappen van de motor in Varanasi, en Jordy ziek en misselijk) aan in Jaipur, onze tussen stop en tevens de laatste stad van de 'gouden driehoek'. Het is trouwens de eerste keer sinds onze start in India dat we een beetje last hebben van onze darmen ondanks het eten op 'straat'.
In Jaipur moesten we, ondanks onze tijdelijke lichamelijke gebreken, de hele dag doorbrengen. Met een autoriksja hebben we uiteindelijk in een sneltrein vaart de 'roze stad' verkent. Hierbij had ik de taak op me genomen om de attracties te bezichtigen, zodat Jordy de tijd had om wat bij te komen (hij had echt letterlijk de hele nacht niet kunnen slapen).
Vanavond het 2e deel van de reis, naar Udaipur, met gelukkig wel bevestigde plaatsen zodat we in ieder geval een redelijke nachtrust hebben!
Na een heerlijke relaxte trein reis kwamen we s'ochtends vroeg aan in Udaipur.
Na eerst nog een paar uurtjes te hebben geslapen, zijn we een rondje door Udaipur (ook wel het Venetië van het Oosten genoemd) gaan lopen. Na Jaipur was dit de tweede stad waar we alle twee wel erg gecharmeerd van waren. In de twee dagen dat we er waren we hebben (ondanks dat Jordy nog steeds verre van fit was) zoveel mogelijke proberen te zien van Udaipur en om geving.
Na een (te) kort verblijf in Rajasthan vertrokken we dan eindelijk naar Goa, ons eerste echte 'rustpunt'! Maar eerst nog 2 volle dagen treinen.
Na een heerlijke relaxte trein reis kwamen we s'ochtends vroeg aan in Udaipur.
22 November 2011 - 19:58
Sylvia Veel:
Hallo Martijn,
Vandaag weer even je reisverslagen gelezen, ik had er een paar gemist maar ben nu weer helemaal bij. Bijzonder hoor wat jullie allemaal meemaken. Wel pittig zo nu en dan vanwege alle treinperikelen. Motor gereden, hartstikke stoer! Veel succes de komende dagen en naar ik hoop zachte bedden en een goede reis.
Hartelijke groet,
Sylvia