Ramnagar - Agra - Reisverslag uit Agra, India van Martijn Vernooijs - WaarBenJij.nu Ramnagar - Agra - Reisverslag uit Agra, India van Martijn Vernooijs - WaarBenJij.nu

Ramnagar - Agra

Door: Martijn Vernooijs

Blijf op de hoogte en volg Martijn

10 November 2011 | India, Agra

Onze reis van Ramnagar naar Agra verliep voorspoedig. Doordat we 2 keer in de AC2 sleeperclass reisde, kwamen we redelijk goed uitgerust aan in Agra, de stad van het rode fort en de Taj Mahal. Na het inchecken, hebben we de stad verkent per autoriksja. Na een bezoek aan de 'baby' Taj Mahal en glimp te hebben opgevangen echte Taj Mahal hebben het rode fort van Agra bezocht. Het fort in Agra is inderdaad een stuk mooier en imposanter dan het fort in Delhi. Verder vallen we door de aanwezigheid van alle andere 'blanke' toeristen eindelijk een stuk minder op. En hebben we dus eigenlijk sinds onze start in Delhi niet het gevoel de een van de weinige Europese toeristen te zijn.

De volgende ochtend vroeg (6.00) hebben we de Taj Mahal bij zonsopkomst bezocht.  Een bezoek s'ochtends zou een extra bijzondere dimensie aan de tombe geven, helaas zorgt de bijna altijd hier aanwezige dikke laag smog (zoals eigenlijk in alle grote steden hier) dat daar niet zoveel van te merken was. En nog een minpuntje was dat ze meest rare dingen in beslag namen en ik m'n cadeautje van Xenia daar ben kwijt geraakt! Maar uiteindelijk was het bezoek ondanks natuurlijk nog steeds zeer de moeite waard!!  Na terugkomst in het hotel hebben we nog ontbeten en verder geslapen waarna onze lange reis naar Varanasi begon (een treinreis van 12.00)

• 10 November 2011 - 19:36

Petra Hunze:

Hoi mannen,
    Hebben jullie, nu jullie niet meer de enige toeristen zijn, ook al met andere kennisgemaakt en ervaringen uitgewisseld of dat nog niet. Ben wel super benieuwd naar de foto's en film van de taj mahal, alhoewel ik wel al door jor gewaarschuwd ben dat ze niet echt goed gelukt zijn omdat er te veel smog was.
    Wat voor rare dingen hadden jullie dan in jullie zakken dat die in beslag werden genomen?
    Lees graag weer hoe de treinreis naar varansi geweest is. Zijn jullie het reizen al een beetje zat, want jullie reizen wel veel en vaak, zonder ergens lang te blijven, maar ja dan zie je natuurlijk wel het meest.
    Dikke kus en weer veel plezier.

• 11 November 2011 - 10:52

Omq Hunze:

hoi kleinzoon.wat een reis maken jullie.ik kijk wel op de tv.daar is nu een serie over india en de ganges en dat gekrioel van mensen en het verkeer.ik zal hem bewaren.je weet dat oma ook vvan treinen houdt maar wat jullie doen is me toch te gortig.ik hou de reis bij met de atlas maar als ik de afstand zie wat jullie afleggen is dat in de atlas maar een heel klein stukje.is het daar erg warm ?veel plezier nog en gr.aan martijn.liefs O een O.

• 11 November 2011 - 13:21

Opa Lokkerbol.:

hallo martijn dank voor verslag 10.11.11
    Jij stuurt verslagen op een groene achter
    grond met witte letters. Ik wil alles graag
    copieéren, maar de uitslag is onleesbaar.
    Dat komt door combinatie groen/wit.
    Is hier iets aan te veranderen ??? Jammer
    dat het in Agra zo mistig was. Heb het ver
    moeden dat jullie nu weer in iets bewoon
    bare wereld zijn. Groet voor beiden.OPA

• 12 November 2011 - 10:54

Peter Lokkerbol:

Hallo scouts, alweer een reisverslag met nieuwe belevenissen. Goed hoor dat jullie nu ff iets minder opvallen omdat er nu ook andere toeristen zijn. Heb je in ieder geval niet het gevoel Sinterklaas te zijn (komt vandaag aan in Nederland) en door iedereen bekeken te worden. Lijkt mij trouwens niet fijn die dikke smog. Succes met jullie lange treinreis naar Varanasi. Tot de volgende keer, groetjes van de tjalkers